Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης, κόντρα στις δυσκολίες στον αίθριο υπόστεγο χώρο, στο ισόγειο της ΑΣΚΤ. Με την έναρξη των εργασιών, κάναμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και σιγοτραγουδήσαμε το “ένα το χελιδόνι” με μεγάλη συγκίνηση.

Ακολούθησαν οι προγραμματισμένες εισηγήσεις που κράτησαν ψηλά το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Φανερή ήταν η απουσία αρκετών συναδέλφων που πρόσφατα διορίστηκαν και των αναπληρωτών που τρέχουν για την τοποθέτησή τους. Η συμμετοχή με αυτά τα δεδομένα, ήταν ικανοποιητική. Ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο – Μάρτιο νέο σεμινάριο (εφ’ όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες), για τους αναπληρωτές, και όχι μόνον. Οι ομιλίες βιντεοσκοπήθηκαν και το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναρτηθούν στο youtube της Ένωσης.

Η χρονιά μπροστά μας προβλέπεται σκληρή, ο δικαστικός αγώνας μας των δυο ετών, για την έξωση της Τέχνης από το Λύκειο, ακόμα εκκρεμεί, αφού δεν έχει βγει η απόφαση του ΣτΕ. Νέο θέμα θα μας απασχολήσει άμεσα, όπως αυτό των «εργαστηρίων δεξιοτήτων» αλλά και άλλων που τρέχουν ή εκκρεμούν. Γι’ αυτό ζητούμε να μείνετε συντονισμένοι μαζί μας. Θα είμαστε σε τακτική επικοινωνία με τηλεσυναντήσεις και ενημερώσεις στο e-mail σας στο αμέσως επόμενο διάστημα. Επίσης για τα ουσιαστικά θέματα που αφορούν τόσο τους εικαστικούς όσο και όλους τους εκπαιδευτικούς παρακαλούμε να είσαστε κοντά στα σωματεία και να συμμετέχετε ενεργητικά, γιατί αφορούν όλη την εκπαίδευση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ένα θέμα που έχει απασχολήσει όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών και χρόνια τώρα με τον αγώνα αντίστασης όλων δεν έχει περάσει, είναι αυτό της αξιολόγησης.

Η Ένωσή μας για το θέμα της αξιολόγησης έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την αντίθεσή της είτε εγγράφως είτε εμπράκτως με τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις του κλάδου μας.

Πιο συγκεκριμένα σας ενημερώνουμε με αφορμή:

  1. τα όσα απαράδεκτα, αυταρχικά και εκβιαστικά ειπώθηκαν από τον ΓΓ του υπουργείου Παιδείας γύρω από τον αντιδραστικό νόμο της αξιολόγησης και της διάλυσης του δημόσιου σχολείου (Ν 4823/21)  σε συνάντηση με τους/τις Δ/ντές-ντριες, Προϊσταμένους/ες των σχολικών μονάδων,
  2. την εγκύκλιο της 9ης Σεπτέμβρη για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το σχ. έτος 2021/2022  με την καταγραφή των διατάξεων του ίδιου αντιδραστικού αντιδημοκρατικού νόμου που κάνουν το σχολείο της κ. Κεραμέως ένα πεδίο στυγνού, πολλαπλού και καταπιεστικού ελέγχου των εκπαιδευτικών,
  3. τη συλλογική μάχη που δίνει όλο το εκπαιδευτικό κίνημα μαζικά για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και να μην περάσει ο εφιάλτης της αξιολόγησης.

Καλούμε όλους τους εικαστικούς εκπαιδευτικούς σε όλες τις σχολικές μονάδες να συμμετέχετε με το σύλλογό σας, ώστε να μην προχωρήσουν σε καμία περίπτωση τις συνεδριάσεις των επόμενων ημερών που θα αφορούν σε:

  • Εκκίνηση διαδικασίας για τον προγραμματισμό στα πλαίσια της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας
  • Σύνταξη Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας σύμφωνα με τη φόρμα του ΙΕΠ, με υποβολή στους Συντονιστές και εμπλοκή του Δήμου και των γονέων στη σύνταξή του και σε συρρίκνωση της παρουσίας των εκπαιδευτικών στο Σχ. Συμβούλιο.
  • Συγκρότηση Εκπαιδευτικών Ομίλων για απασχόληση πέραν του ωραρίου
  • Καθορισμό Μεντόρων και Ενδοσχολικών Συντονιστών στη σχολική μονάδα

Επισυνάπτουμε τις  ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ:

Α) 12-09-2021: για τις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολικών μονάδων

https://www.olme.gr/2021/09/12/12-09-2021-%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b5%cf%82%ce%b1%ce%be/?fbclid=IwAR04EKMY63MBSi9iPV26KgDiZUdwYdvNrooJoBaIH0BcGeIplriRNcKO4tE

Β) 13-09-2021: Ενέργειες – βήματα για την υλοποίηση της απεργίας-αποχής από τις διαδικασίες του Ν. 4692/2020 και της Υ.Α.108906/ΓΔ4/10.9.2021-Δήλωση-Εξώδικο

https://www.olme.gr/2021/09/13/13-09-2021-%ce%b5%ce%bd%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%b2%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83/

Το ΔΣ της ΔΟΕ θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη 14/9, για να καθορίσει τα βήματα που θα ακολουθήσει συγκροτημένα ο κλάδος και θα κοινοποιηθούν άμεσα. Καλούμε όλους τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε συνεδρίαση για το θέμα μέχρι να σταλούν αναλυτικές οδηγίες και βήματα από την Ομοσπονδία.

Επίσης προγραμματίζεται κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 6:30μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή. Βλέπετε ανακοινώσεις Ένωσης από το ΦΒ και την ιστοσελίδα της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.