Ομαδικές εκθέσεις εικαστικών εκπαιδευτικών σε Περιφέρειες, Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αγαπητοί συνάδελφοι,
οι ομαδικές μαθητικές εκθέσεις που έχουν διοργανωθεί από την Ένωσή μας τα τρία τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είχαν μεγάλη συμμετοχή σχολείων και επιτυχή έκβαση.
Μετά από προτάσεις συναδέλφων κατά τη διάρκεια του ετήσιου πανελλαδικού Συνεδρίου του Σεπτέμβρη 2018, αποφασίσαμε αυτή τη χρονιά να θέσουμε υπόψη μαθητών, γονέων και ευρύτερου κοινού, την ύπαρξη του δημιουργικού καλλιτεχνικού έργου των εκπαιδευτικών και οι ομαδικές μαθητικές εκθέσεις να αντικατασταθούν από ομαδικές εκθέσεις των εικαστικών εκπαιδευτικών. Η πρόταση έγινε θερμά αποδεκτή από τους παρευρισκόμενους.

Μέσα από τις εκθέσεις αυτές θα γίνει κατανοητό ότι οι εκπαιδευτικοί τέχνης στην Ελλάδα είναι όλοι ενεργοί καλλιτέχνες και παράγουν εικαστικές δημιουργίες που συχνά οι μαθητές αγνοούν, καθώς η διενέργεια εκθέσεων είναι δαπανηρή και δύσκολη στην εποχή μας.

Κάτω από τον τίτλο «Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί δημιουργούν» θα δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές και τους καθηγητές να επικοινωνήσουν με βάση τις δημιουργίες των εκπαιδευτικών τέχνης.Το θέμα των έργων με τα οποία θα συμμετέχουν τα μέλη της Ένωσης είναι ελεύθερο, καθώς επίσης και τα υλικά. Οι διαστάσεις των έργων θα καθοριστούν σε επόμενη ενημέρωση.
Μέχρι τώρα έχουμε ξεκινήσει την αναζήτηση χώρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τον Απρίλιο 2019 και περιμένουμε απαντήσεις από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα στην Αθήνα. Περιμένουμε την ανταπόκριση από Πάτρα, Λάρισα, Χίο, Καλαμάτα, οι οποίες ήδη είχαν ενεργοποιηθεί την προηγούμενη τριετία με τις μαθητικές εκθέσεις, αλλά θα ήταν πολύ σημαντικό να προστεθούν περισσότερες περιοχές.

Καλούμε και άλλους συναδέλφους εικαστικούς μέλη της Ένωσής μας, να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλία για την αποκέντρωση αυτής της δράσης μας. Για τον καλό προγραμματισμό τους, αναμένουμε επικοινωνία.

Θα ακολουθήσουν νεότερες και πιο αναλυτικές ενημερώσεις για τις ημερομηνίες και τους χώρους που θα φιλοξενηθούν οι εκθέσεις στην Περιφέρεια, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Άνοιξη 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.