Προετοιμάζοντας το ετήσιο πανελλαδικό Συνέδριο της Ένωσης στην ΑΣΚΤ, στις 7-10 Σεπτεμβρίου 2022

Αγαπητοί συνάδελφοι
Μετά τη ματαίωση αδειών για τα σεμινάρια του χειμώνα αυτής της χρονιάς από το ΥΠΑΙΘ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τώρα τον Σεπτέμβριο, μετά από πίεση που ασκήθηκε από το ΔΣ, αλλά και μεγάλη καθυστέρηση από το ΥΠΑΙΘ, τελικά το Συνέδριο της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί στην ΑΣΚΤ, από Τετάρτη 7 έως και Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Η έγκριση άδειας από το Υπ. Παιδείας έχει δοθεί για τις ημέρες Τετάρτη 7 έως και Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 (Επισυνάπτεται – δείτε εδώ).

Οι χώροι που διατίθενται από την ΑΣΚΤ λόγω των εισαγωγικών εξετάσεων, είναι η
αίθουσα του κινηματογράφου και το φουαγιέ, γύρω από αυτό. Αυτό σημαίνει ότι δεν παραχωρούνται χώροι για εργαστήρια και θα δούμε πως θα αξιοποιήσουμε το φουαγιέ και τους υπαίθριους χώρους για ορισμένα εργαστήρια.

Υπενθυμίζουμε ότι στη διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνει Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση για τα πεπραγμένα του ΔΣ των ετών 2020-2022. Θα ακολουθήσουν Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ένωσης για τα επόμενα δύο έτη 2022-2024.
Οι νέοι συνάδελφοι που θέλουν να στηρίξουν έμπρακτα την Ένωση, ας προετοιμάζονται γιατί αξίζει να συνεχιστεί το έργο αυτό και μάλιστα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο του Συνεδρίου, με κεντρικό άξονα το θέμα «Η Τέχνη ως αντίδοτο στη βία και το σκοταδισμό», θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις. Ωστόσο το περιεχόμενο του Συνεδρίου, θα κινηθεί και σε θέματα γύρω από τις εκπαιδευτικές
εξελίξεις την τελευταία περίοδο (επαναφορά της τέχνης στο Λύκειο, συνέπειες
πανδημίας, πολέμου κά.). Επίσης θα γίνει παρουσίαση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, αλλά και άλλων
θεμάτων εικαστικού και παιδαγωγικού περιεχομένου. Μέρος του Συνεδρίου θα προσπαθήσουμε να καταλάβουν οι εικαστικές εργαστηριακές εφαρμογές. Γι’ αυτό ζητούμε κατ’ αρχήν τη συμμετοχή των μελών της Ένωσης, τόσο των νέων όσο
και των παλαιότερων συναδέλφων, για παρουσιάσεις 10λεπτων εργασιών.

Παρακαλούμε να μας δηλώσετε τη συμμετοχή για εισήγηση μέχρι 10 Αυγούστου 2022 για να προετοιμαστεί έγκαιρα το πρόγραμμα.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το νέο τεύχος του περιοδικού της Εικαστικής Παιδείας, θα κυκλοφορήσει κανονικά, αλλά σε ψηφιακή μορφή. Με την ετήσια συνδρομή θα το παραλαμβάνετε μέσω του προσωπικού σας e-mail ή με άλλο τρόπο που θα τον
καθορίσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα έχουμε φροντίσει ώστε τα μέλη της Ένωσης να
παραλαμβάνουν από το χώρο της ΑΣΚΤ σειρά τευχών της Εικαστικής Παιδείας σε δυο πακεταρισμένα δέματα, από το στοκ της αποθήκης, προκειμένου να διατεθούν για τις βιβλιοθήκες των σχολείων τους, ώστε να αξιοποιηθούν και από την εκπαιδευτική
κοινότητα. Οι ενδιαφερόμενοι εικαστικοί εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση, ας ενημερώσουν τους διευθυντές των σχολείων τους στις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη, ώστε να αποδεχθούν τις εκδόσεις μας, για τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους. Απαραίτητο είναι σχετικό σακίδιο για τη μεταφορά, λόγω βάρους των εκδόσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.