Σε εξέλιξη η προετοιμασία των ομαδικών μαθητικών εκθέσεων σε Χίο, Πάτρα, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Η πρόσκληση της Ένωσής μας για διοργάνωση ομαδικών μαθητικών εκθέσεων σε πόλεις της Ελλάδας την άνοιξη αυτής της σχολικής χρονιάς 2018, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή των μαθητών θα είναι και από τις τρεις βαθμίδες, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.
Τα έργα των μαθητών θα είναι σχέδιο ή ζωγραφική σε χαρτί του μπλοκ ή Α4 με ελεύθερα υλικά που χρησιμοποιούνται στα σχολεία (κάρβουνο, ακουαρέλες, τέμπερες ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, κηρομπογιές), επίσης κολλάζ και τρισδιάστατες κατασκευές με εύχρηστα και ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτογλυπτική κλπ).

Στην Χίο, Πάτρα και Καλαμάτα ήδη προχωράει η διοργάνωση των εκθέσεων από τους συναδέλφους που έχουν αναλάβει στην αντίστοιχη περιοχή. Μέχρι σήμερα για τις τρεις αυτές περιοχές ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
ΧΙΟΣ
Οθωμανικό Λουτρό Κάστρου Χίου 19-31 Μαΐου 2018
Την ομαδική μαθητική έκθεση στη Χίο διοργανώνουν έξι εικαστικοί εκπαιδευτικοί και συμμετέχουν 13 σχολεία από 19 έως 31 Μαΐου 2018. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Οθωμανικό Λουτρό Κάστρου Χίου.
Συντονίστρια της διοργάνωσης της έκθεσης είναι η συνάδελφος: Μαρία Μηλιώτη

ΠΑΤΡΑ
Αγορά Αργύρη 30 Μαΐου έως 17 Ιουνίου 2018
Η Ένωση σε συνεργασία με την Ένωση Εικαστικών Πάτρας διοργανώνει την ομαδική μαθητική έκθεση στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, από 30 Μαΐου έως 17 Ιουνίου 2018.
Στην έκθεση συμμετέχουν (42) εικαστικοί εκπαιδευτικοί ΠΕ08 και (70) σχολεία στα οποία διδάσκουν.
Συντονίστρια της διοργάνωσης της έκθεσης είναι η συνάδελφος: Χρυσάνθη Βανταράκη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας»
Η Ένωσή μας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας προετοιμάζει την ομαδική μαθητική έκθεση με τη λήξη των μαθημάτων στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.
Συντονίστρια διοργάνωσης της έκθεσης είναι η συνάδελφος: Γιούλα Παπαδοπούλου, η οποία είναι και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
4-17 Ιουνίου 2018
Η ομαδική μαθητική έκθεση Β. Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί για Τρίτη συνεχή χρονιά στην Πινακοθήκη της Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 4-17 Ιουνίου 2018.
Η επιτροπή που ήδη υπάρχει και θα διοργανώσει την έκθεση, θα έχει τη δυνατότητα να πλαισιωθεί και από άλλους συναδέλφους, να καθορίσει και φέτος στη διάρκεια του σεμιναρίου Β. Ελλάδας, τις λεπτομέρειες, (την παράδοση των έργων, το στήσιμο της έκθεσης, τα εγκαίνια, ωράρια επίσκεψης κλπ). Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μετά το σεμινάριο.

ΑΘΗΝΑ
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Θησείο, Αθήνα
18- 30 Ιουνίου 2018

Η Ομαδική έκθεση μαθητών Αττικής θα πραγματοποιηθεί και αυτή για τρίτη συνεχή χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» από 18- 30 Ιουνίου 2018.

Για τις εκθέσεις Θεσσαλονίκης και Αθήνας:

Α) Για να γνωρίζουμε έγκαιρα τον αριθμό των σχολείων που θα συμμετέχουν, ώστε να διανεμηθούν οι θέσεις τους στους εκθεσιακούς χώρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο e-mail της Ένωσης enosieem@gmail.com μέχρι 20 Μαΐου 2018.

Β) Για να έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής έργων για δημιουργία αφίσας της έκθεσης, παρακαλούμε όποιος ενδιαφέρεται, να επιλέξει δύο ή τρία έργα μαθητών του και να τα στείλει στο e-mail της Ένωσης σε καλή ανάλυση, μέχρι 20 Μαΐου.

Για όλες τις ομαδικές μαθητικές εκθέσεις που οργανώνει η Ένωση, προβλέπονται έπαινοι συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς, σχολεία και μαθητές. Οι έπαινοι για μαθητές θα αποσταλούν έγκαιρα με e-mail σε κάθε συμμετέχοντα εκπαιδευτικό, ώστε να εκτυπωθούν όσα αντίτυπα χρειάζονται, ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων μαθητών.
Θα ακολουθήσουν νεότερες και λεπτομερέστερες ανακοινώσεις σχετικά με την παρουσίαση, παράδοση, επιστροφή έργων κλπ κάθε έκθεσης.

το ΔΣ της ΕΝΕΚΕΜ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.