Υπόμνημα προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη σύσταση οργανικών θέσεων Καλλιτεχνικών στην Πρωτοβάθμια

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

  • ΠΡΟΣ: -Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως
  • ΚΟΙΝ.: -Υφυπουργό ΥΠΑΙΘ κ. Ζέτα Μακρή
  • -Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρο Κόπτση
  • -Προϊσταμένη της Δ/σης Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Π.Ε. του ΥΠΑΙΘ
  • κ. Αικατερίνη Ρηγάκη
  • -Γενική Διευθ/ρια Προσωπικού Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπ/σης κ. Μαρία Δοκού

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων μετά από την ανακοίνωση στις 2/3/2023 των μεταθέσεων εκπαιδευτικών της Γενικής και Ειδικής Αγωγής Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συγχαίρει και εύχεται στους μετατιθέμενους καλή τοποθέτηση και προβαίνει στις εξής διαπιστώσεις:

Στην εικόνα των φετινών μεταθέσεων αποτυπώνεται μεγάλη ανισορροπία στα ποσοστά των εγκεκριμένων αιτήσεων ανάλογα με την ειδικότητα. Από τη διαμορφωμένη συνθήκη οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας θίγονται άμεσα. Παρά την εισήγηση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων και παρά τις διαπιστωμένες ανάγκες, οι οργανικές θέσεις δεν αποδόθηκαν πριν τις μεταθέσεις ως όφειλαν, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη, έγκυρη και έγκαιρη λειτουργία της διαδικασίας.

Αποτέλεσμα αυτής της συνθήκης είναι η αδυναμία επιστροφής των εκπαιδευτικών του κλάδου στον τόπο συμφερόντων τους για άγνωστο χρονικό διάστημα, με τραγικές για αυτούς συνέπειες τόσο σε οικογενειακό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο!

Η ειδικότητα των εικαστικών είναι νεοσύστατη στην Πρωτοβάθμια με τις οργανικές στα αστικά κέντρα να τείνουν στο μηδέν παρά τις μεγάλες ανάγκες. Η μη απόδοση των νέων οργανικών θέσεων με βάση τις πρόσφατες καταγραφές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης είναι αβάσιμη και αναίτια, εγείρει δε αισθήματα αδικίας και άνισης μεταχείρισης!

Ως ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ. καλούμε το ΥΠΑΙΘ να λάβει υπόψη τις ανάγκες τόσο των ΠΕ08 όσο και των υπόλοιπων ειδικοτήτων που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ζητάμε:

  • Την άμεση σύσταση των οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με βάση την πρόσφατη καταγραφή των κενών από τις Διευθύνσεις
  • Τη συμπερίληψη των νέων οργανικών κενών που θα προκύψουν στις αιτήσεις μετάθεσης του τρέχοντος διδακτικού έτους
  • Τη διδασκαλία του μαθήματος της εικαστικής παιδείας αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ08

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.