Έντυπο δάκρυ στη συνάδελφό μας Ελευθερία Ρούσου

Έντυπο δάκρυ στη συνάδελφό μας Ελευθερία Ρούσου, Εκπαιδευτικό κλάδου (ΠΕ08) Εικαστικών στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Τούμπας Θεσσαλονίκης

 

Αγαπημένη μας Ελευθερία
Η είδηση του απροσδόκητου και τραγικού θανάτου σου, κατά την εκτέλεση του εκπαιδευτικού σου καθήκοντος, συντάραξε το χώρο του Σχολείου σου, τον ευρύτερο εκπαιδευτικό χώρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και τον κλάδο των εικαστικών στον οποίο ανήκες.
Πολύ περισσότερο όμως συντάραξε την οικογένειά σου, αφήνοντας βαρύτατο πένθος στα ανήλικα τέκνα, το σύζυγο, τους γονείς, τους συγγενείς και φίλους σου.
Και τούτο διότι η παρουσία και η πολύμορφη προσφορά σου, ήταν φανερή και αναγνωρισμένη στη οικογενειακή, εργασιακή και κοινωνική ζωή.

 

Για τον κλάδο μας, κλάδο της αισθητικής καλλιέργειας, της καλλιτεχνικής έκφρασης, της πρακτικής αλλά και της παιδαγωγικής των Εικαστικών Τεχνών, η εκπαιδευτική σου δραστηριότητα, επίδοση και απόδοση, είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας έμπειρης και ολοκληρωμένης δασκάλας, παρά την ολιγόχρονη εκπαιδευτική σου θητεία.
Οι μαρτυρίες των μαθητών και μαθητριών σου, των συναδέλφων εντός και εκτός του Σχολείου, των γονέων και κηδεμόνων, αλλά και των προϊσταμένων, είναι έπαινοι για τα προσόντα, τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας σου.

Τούτο είναι εύκολο να διαπιστωθεί από την υλοποίηση, τα συμπεράσματα, τους στόχους, τις επιδιώξεις, τις προτάσεις, τις επιθυμίες, τις ανησυχίες, τις ευχές, τις αγωνίες και τους οραματισμούς, όπως αναγράφονται σε σχετική σχολική ιστοσελίδα.
Εκεί αναδεικνύονται τα χαρίσματα, οι τρόποι, οι σκοποί και κυρίως ο εκπαιδευτικός ζήλος.
Τρυφερότητα, ευαισθησία. Φροντίδα, ανησυχία, αγάπη, εργατικότητα, αυτοέλεγχος, συνέπεια, αφοσίωση, καλοσύνη, φιλοτιμία, ευσυνειδησία, διακριτικότητα, στοργή, καρτερία, υπομονή και επιμονή (http://littlepainting.blogspot.gr/ ).

Για σένα το Σχολείο ήταν δυναμικό στοιχείο προετοιμασίας νέων για μια πιο ευαίσθητη και ουσιαστική κοινωνία, απέναντι στη βαρβαρότητα των καιρών μας.

Ελευθερία μας
Η απουσία σου είναι πλήγμα για τον κλάδο μας. Το παράδειγμά σου θα γίνει μίμηση και η προσωπικότητά σου οδηγητικό στοιχείο των εκπαιδευτικών τέχνης.

Ας είναι αιώνια η μνήμη σου.

Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Η  Γραμματέας                                                                       Η  Πρόεδρος
Ν. Παληοκώστα                                                                       Ζ. Χατζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.