ΠΕΣΕΚ: Επείγουσα ανακοίνωση σχετικά με το πολυνομοσχέδιο

thymos-6ss12x382

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή (10.10.2015) και πρόκειται να ψηφισθεί (15.10.2015) προβλέπεται η κατάργηση του άρθρου 29 του νόμου 4315, σύμφωνα με το οποίο (άρθρο) το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) μπορούσε να «καλύπτει ελλείμματα των κλάδων κύριας σύνταξης και φορέων κοινωνικής ασφάλισης», όπως το ΜΤΠΥ.

Η κάλυψη αυτή ήταν αναγκαία ιδιαίτερα μετά την κατάργηση των κοινωνικών πόρων από 1.1. 2015. Με τη νέα αυτή εξέλιξη το ταμείο κινδυνεύει να καταρρεύσει. Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται αναδρομικά από 1.9.2015 η μη κάλυψη του ΜΤΠΥ.

Επειδή το ΜΤΠΥ είναι ταμείο αποκλειστικά των Δ.Υ και μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, προτού το ίδιο το κράτος το απαξιώσει με τις αποφάσεις του, ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ να καλέσει επειγόντως σε σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ταμείο μας την επιτροπή πρωτοβουλίας για τη σωτηρία του ΜΤΠΥ.
Στη σύσκεψη είναι ανάγκη να κληθούν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ , γιατί η σωτηρία του ταμείου δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους , αλλά και τους εν ενεργεία, με τις εισφορές των οποίων συντηρείται το ΜΤΠΥ.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ.ΕΚ
Τάσος Σταυρόπουλος ( 6944-554161)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.