Η Τέχνη στην Εκπαίδευση, διήμερο σεμινάριο Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα 16-17/4

Διήμερο Σεμινάριο Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα
«Η Τέχνη στην Εκπαίδευση»

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου 2016

agor

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι
Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, αποδέχτηκε πρόταση του ΕΕΤΕ για συνδιοργάνωση διημερίδας με θέμα «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16,17 Απριλίου 2016 στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΕΕΤΕ:

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ με αφορμή τα «70 +1 χρόνια ΕΕΤΕ», διοργανώνει έκθεση εικαστικών τεχνών, με ελεύθερο θέμα, 23/3 έως 26 /4/ 2016 στην Αγορά Αργύρη, Αγ. Ανδρέου 12 στην Πάτρα με στόχο την ανάδειξη του έργου των εικαστικών καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας). Συμπεριλαμβάνονται και εκείνοι οι συνάδελφοι που για ένα διάστημα ζουν και εργάζονται στην περιοχή, όπως οι αναπληρωτές καθηγητές ή αυτοί που διατηρούν εργαστήριο στην περιοχή και ζουν μοιράζοντας το χρόνο τους.

Την έκθεση, συνδιοργανώνει το ΕΕΤΕ με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων.
Στόχος της έκθεσης αυτής είναι η ανάδειξη του καλλιτεχνικού δυναμικού που ζει και εργάζεται στη Δυτική Ελλάδα και παράλληλα η οργάνωση των μελών του ΕΕΤΕ της Δυτικής Ελλάδας περιφερειακά.
Στα πλαίσια της έκθεσης και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2016, διοργανώνεται Διημερίδα στην Αγορά Αργύρη, με θέμα «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση», με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων της αισθητικής αγωγής και της καλλιτεχνικής παιδείας καθώς και τη διεύρυνση του προβληματισμού γύρω από το θέμα, με την εμπειρία και τη συμμετοχή στη συζήτηση συναδέλφων από την περιοχή της Δ. Ελλάδας.
Το ΔΣ του ΕΕΤΕ προτείνει στην Ένωση να συμμετέχει ως φορέας στην διοργάνωση της ημερίδας, μαζί με το ΕΕΤΕ και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων.
Παρακαλούμε να εξετάσετε την δυνατότητα συνδιοργάνωσης και στα πλαίσια αυτά να συζητηθεί με το ΕΕΤΕ και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων το πρόγραμμα.

Για την υλοποίηση αυτής της διημερίδας έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται κατάλογος εισηγητών.

Οι συνάδελφοι της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με πρωτότυπες εργασίες από το σχολείο που διδάσκουν, οφείλουν εγκαίρως έως 10 Μαρτίου, να ενημερώσουν την Ένωση ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.

Η διάρκεια της παρουσίασης θα είναι 15΄ και είναι σημαντικό, η παρουσίαση να γίνει με διαφάνειες, βίντεο, ή power-point.
Ανάλογα με τις συμμετοχές που θα προκύψουν, θα εξετάσουμε εάν υπάρχει χρονική δυνατότητα και για τη λειτουργία (εικαστικών- παιδαγωγικών) εργαστηρίων.

Όπως γνωρίζετε, αυτή τη χρονιά η Ένωση διοργανώνει ομαδικές μαθητικές εκθέσεις με θέμα «Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη των λαών και τις ανθρώπινες αξίες. Οι μαθητές σχολιάζουν το σήμερα, το αύριο και το μέλλον στην Ελλάδα και στον κόσμο» στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έχουμε κάνει πρόσκληση στα μέλη μας, να πραγματοποιηθούν εκθέσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με σκοπό την αποκέντρωση και τη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το ΕΕΤΕ και τον Δήμο της Πάτρας, μας ενημέρωσαν ότι μας διατίθεται χώρος, για την πραγματοποίηση της παραπάνω έκθεσης στην Πάτρα, την περίοδο (Απρίλιο – Μάιο 2016) στην Αγορά Αργύρη .

Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρεστε για την υλοποίηση αυτής της έκθεσης στην Πάτρα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Ένωση για την καλύτερη διοργάνωσή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.