Προετοιμασία ετήσιου σεμιναρίου Β. Ελλάδας και μαθητικής έκθεσης στη Θεσσαλονίκη στις 7-9/4

etaireia makedonikon spoydon 1

 

Προετοιμασία σεμιναρίου και ομαδικής μαθητικής έκθεσης στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο 2016 

Τριήμερο σεμινάριο Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη 7-9 Απριλίου 2016

 

στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με θέμα «η Τέχνη στην εκπαίδευση για τη διαχείριση κρίσεων και τη διάδοση ανθρωπιστικών αξιών»

 

Ομαδική έκθεση μαθητών στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Διάρκεια 7-24/4/2016 «Σχεδιάζουμε με χρώματα για την ειρήνη των λαών» Οι μαθητές σχολιάζουν το σήμερα, το αύριο και το μέλλον στην Ελλάδα και στον κόσμο.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι Β. Ελλάδας

Όπως έχετε ενημερωθεί ήδη από προηγούμενες επιστολές (13/12/15, 15/1/16 και 18/2/16), βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας του ετήσιου τριήμερου σεμιναρίου Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και της ομαδικής έκθεσης μαθητών.

Και οι δύο εκδηλώσεις θα διεξαχθούν παράλληλα στο μήνα Απρίλιο.

Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Πέμπτη 7 Απριλίου το πρωί και τα εγκαίνια της έκθεσης το ίδιο βράδυ. Το ωράριο θα ανακοινωθεί στο αναλυτικό πρόγραμμα.

  1. Ετήσιο σεμινάριο Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη 7-9 Απριλίου 2016

Για τις εισηγήσεις και εργαστήρια του σεμιναρίου με θέμα «η Τέχνη στην εκπαίδευση για τη διαχείριση κρίσεων και τη διάδοση ανθρωπιστικών αξιών» έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή αρκετοί συνάδελφοι και φίλοι.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε παρουσιάζοντας δειγματική εργασία διάρκειας 15’-20΄, σχετικής με το θέμα του σεμιναρίου, παρακαλείσθε να ενημερώσετε την Ένωσή μας μέχρι τις 15  Μαρτίου 2016, προκειμένου να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα.

Έχει ζητηθεί έγκριση άδειας από το ΥΠΕΠΘ για την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016.

Το σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί ΠΕ08 της Κεντρικής, Δυτικής, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκη, Θεσσαλία,  καθώς επίσης η περιφέρεια Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. (Νομοί: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ροδόπης, Ξάνθης, Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας,  Φλώρινας, Γρεβενών Καστοριάς, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας, μαγνησίας, Τρικάλων, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ζακύνθου). Η έγκριση και το πρόγραμμα θα σταλούν σε σας και τα σχολεία σας έγκαιρα.

Σημειώνουμε ότι αυτή τη φορά άδεια δικαιούνται και οι αναπληρωτές.

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης –  Θεσσαλονίκη                         

  1. Έκθεση μαθητών Β. Ελλάδας στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών 7-24 Απριλίου 2016

Σε συνάντηση με συναδέλφους που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17/12/2015, για την καλύτερη διοργάνωση των εκδηλώσεων (σεμιναρίου και έκθεσης), δεν έγινε κατορθωτή η συνεύρεση της επιτροπής Θεσσαλονίκης, ωστόσο από τη συγκέντρωση των ενδιαφερομένων μελών, δημιουργήθηκε ομάδα διεκπεραίωσης της έκθεσης.

Σε αυτήν συμμετέχουν: Νίκος Μπλιάτκας, Χρήστος Αλαβέρας, Αμαλία Ζογλοπίτου, Ντορίτα Μάλλιου, Ελένη Θεοφυλάκτου.

Έγκαιρα θα σας ενημερώσουμε για τις ημέρες και ώρες παράδοσης των έργων (όχι ταχυδρομείο) στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Οι συμμετοχές στην έκθεση μέχρι σήμερα που είχαμε δώσει προθεσμία, είναι πολύ λίγες σε σύγκριση με αυτές της Αθήνας. Έχουν δηλώσει μόλις 12 εικαστικοί εκπαιδευτικοί και 17 σχολεία, για όλη τη Θεσσαλονίκη (;).

Για το λόγο αυτό παρατείνεται η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής, μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σας ενημερώνουμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα αναρτηθούν και τα links με τα πρακτικά των εισηγήσεων του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με το ίδιο θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.