Κυκλοφόρησε το νέο ετήσιο τεύχος της «Εικαστικής Παιδείας» Νο 36 2020-21

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το νέο ετήσιο τεύχος της «Εικαστικής Παιδείας» Νο 36 2020-21. Το περιοδικό μας, καταφέραμε να εκδοθεί και γι’ αυτή τη χρονιά με την οικονομική υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ. Διεύθυνση Πολιτιστικών Δράσεων.

Η «Εικαστική Παιδεία», παραμένει παρούσα, υποστηρίζοντας τις συλλογικές μας προσπάθειες και στηριζόμενη σ’ αυτές.

εικαστική παιδεία 2020

Εξώφυλλο-οπισθόφυλλο: Χένρυ Μουρ: Μια σειρά από μακέτες.

Χένρυ Μουρ: «Πιστεύω ότι το σχέδιο πρέπει να διδάσκεται με σοβαρότητα ακόμη και στα Δημοτικά σχολεία σαν ένα μέρος της Γενικής Εκπαίδευσης, πολύ περισσότερο απ’ ότι τώρα, όχι με σκοπό να παράγει μεγάλο αριθμό ζωγράφων και γλυπτών, αλλά για να μάθει τα παιδιά να κοιτάζουν, να χρησιμοποιούν τα μάτια τους.

Τα παιδιά μαθαίνουν ότι η γλώσσα είναι ένας τρόπος επικοινωνίας του μυαλού, και ότι η μουσική είναι επικοινωνία μέσω του αυτιού, όμως δεν διδάσκονται να χρησιμοποιούν τα μάτια τους για να κατανοήσουν τη φύση και να τραφούν από τις εικαστικές τέχνες.

Αν πρόκειται να σχεδιάσουν κάτι, πρέπει να το κοιτάξουν. Θα μπορούσαν να κάνουν ένα πολύ φτωχό σχέδιο, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι κοίταξαν έντονα κάτι έστω και για μικρό χρονικό διάστημα».

Στην νέα έκδοση περιέχονται με τον καθιερωμένο τίτλο «Σκέψεις πάνω στην τέχνη»

  • μεταφράσεις κειμένων των μεγάλων καλλιτεχνών Χένρυ Μουρ και Αντουάν Μπουρντέλ, τα οποία δίνουν στοιχεία που βοηθούν την προσέγγιση στο έργο τους.
  • Αφιέρωμα στους δασκάλους που έφυγαν, Μαίρη Χατζηνικολή και Δημοσθένη Κοκκινίδη.
  • Παρουσιάσεις εργασιών του ετήσιου Συνεδρίου και Σεμιναρίων Αθήνας και Κρήτης για τη χρονιά 2019-20.
  • Παρουσίαση των διεκδικήσεων των θεμάτων Καλλιτεχνικής Παιδείας, καθώς και το χρονικό της κατάργησης της Τέχνης από το Γενικό Λύκειο

Η μη πραγματοποίηση του σεμιναρίου στη Θεσσαλονίκη την Άνοιξη 2020 λόγω έναρξης της καραντίνας, αλλά και η μικρή συμμετοχή στο Συνέδριο της Αθήνας, είχαν ως αποτέλεσμα τα μειωμένα έσοδα από τις συνδρομές των μελών.

Είναι αναγκαίο όμως να υπενθυμίσουμε ότι η δράση της Ένωσής μας στηρίζεται  αποκλειστικά στις ετήσιες συνδρομές των μελών της και τις πωλήσεις των εκδόσεών της σε φίλους και βιβλιοπωλεία, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είναι μηδαμινές.

Οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί μπορείτε να αποστείλετε την ετήσια συνδρομή σας των 25€ μέσω e-mail (enosιeem@gmail.com ) στον λογαριασμό της Ένωσης που παρατίθεται. Θα παραλάβετε μέσω e-mail την απόδειξη και τη νέα Εικαστική Παιδεία Νο 36 σε ψηφιακή μορφή. Στην πρώτη συνάντηση θα την παραλάβετε δωρεάν σε έντυπη μορφή.

Το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού της Ένωσης για κατάθεση μέσω internet banking, είναι: Αριθ. λογαριασμού Εθν. Τράπεζας 125/944569-28

IBAN: GR0601101250000012594456928 στα ονόματα (Ζ. Χατζή,   Σ. Διακουμής, Τ. Εφετζή)

Προσοχή: Να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αποστολέα όταν γίνεται η κατάθεση.

Δωρεάν διανομή σειράς τευχών Εικαστικής Παιδείας στα μέλη της Ένωσης σε Αθήνα και  Περιφέρεια για τη νέα σχολική χρονιά 2020-21

Τη σχολική χρονιά που έρχεται 2020-2021 για νέα και παλαιά μέλη της Ένωσης, εικαστικούς εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναπληρωτές και μόνιμους των  Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων, θα γίνει δωρεάν διανομή όλης της σειράς της ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Το σύνολο των τευχών που διανέμονται είναι 26.

Τα τρία πρώτα τεύχη (Νο 1, 2 και 3) που έχουν εξαντληθεί, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Επισημαίνουμε ότι:

Η διανομή αυτή δεν είναι δυνατόν να γίνεται στους χώρους του Συνεδρίου και Σεμιναρίων, λόγω δυσκολίας της μαζικής  μεταφοράς τους. Ο κάθε συνάδελφος μπορεί αναζητήσει στη βιβλιοθήκη του, αν έχει ολοκληρωμένη τη σειρά της Εικαστικής Παιδείας από το Νο 4 έως και το Νο 29. Τα τεύχη που θα διαπιστώσει ότι για διάφορους λόγους του λείπουν, μπορεί να τα προμηθευτεί δωρεάν από την Ένωση, με την προϋπόθεση να έχει τακτοποιήσει τις ετήσιες συνδρομές του.

Για την Αττική:

Η διάθεση των περιοδικών θα γίνεται στα Γραφεία της Ένωσης στην Αθήνα κάθε Τρίτη  20:00 – 21:00,(Παπαναστασίου 49 Αθήνα κοντά στον ηλ. Σταθμό Αγ. Νικολάου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία Τηλ.:  210 8321783 / 6977904185). Το βάρος των περιοδικών είναι πάνω από 10 κιλά  και για τη μεταφορά τους είναι χρήσιμο σχετικό σακίδιο.

 Για την Περιφέρεια:

Θα γίνεται αποστολή με ταχυδρομική αντικαταβολή, μετά από ηλεκτρονική αίτηση του ενδιαφερόμενου προς την Ένωση e-mail: enoshkkm@otenet.gr, enosieem@gmail.com  Τα ταχυδρομικά έξοδα επιβαρύνουν τον παραλήπτη. Κόστος αποστολής για ένα δέμα μέχρι 7 κιλά =15€.

 Για τα νέα μέλη:

Προϋπόθεση για τη χορήγηση του υλικού, είναι η εγγραφή στην Ένωση (Εγγραφή και ετήσια συνδρομή 25€) με την προσκόμιση αντίγραφου πτυχίου ΑΣΚΤ και βεβαίωση από τη Διεύθυνση του σχολείου, με την οποία θα πιστοποιείται η διδασκαλία του μαθήματος των Εικαστικών από τον αιτούντα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.