Προετοιμασία διήμερου σεμιναρίου εικαστικών εκπαιδευτικών Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη 16-17 Οκτωβρίου 2020

Διήμερο σεμινάριο Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη 16-17 Οκτωβρίου 2020 στο Δήμο Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου Α΄1)

«Η έξωση της Τέχνης από το Λύκειο» – «Η διδασκαλία της Τέχνης στην περίοδο της πανδημίας»

Αγαπητοί συνάδελφοι Β. Ελλάδας

Η ματαίωση του σεμιναρίου Β. Ελλάδας τη χρονιά που πέρασε λόγω πανδημίας, και η δύσκολη χρονιά που περάσαμε, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη όλων μας για συνάντηση.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες και κόντρα στην καθίζηση που υπάρχει γενικά, τολμούμε να προτείνουμε ένα διήμερο Σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη. Λαμβάνοντας υπ’ όψη όλες τις απαγορεύσεις και με προγραμματισμό, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις ώστε να διεξαχθεί η συνάντησή μας με ασφάλεια. Μας παραχωρήθηκε, μετά από αίτησή μας, το εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, για την Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020.

Επίσης έχουμε κάνει αίτηση για άδεια των εκπαιδευτικών Β. Ελλάδας, όπως πάντα, στο Υπ. Παιδείας για την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου. Ακόμα δεν έχουν απαντήσει. Ωστόσο εμείς προετοιμαζόμαστε διότι θα γίνει έτσι κι αλλιώς, ακόμα και χωρίς άδεια.

Στη συνάντησή μας θα υπάρχουν τα δύο τελευταία τεύχη της Εικαστικής παιδείας, τα οποία θα δίδονται δωρεάν στα μέλη μας. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει υπέρβαση από τον καθένα μας και να συναντηθούμε πάλι όλοι μαζί, έστω και με τις προβλεπόμενες αποστάσεις!!!

Με κεντρικό θέμα την έξωση της Τέχνης από το Λύκειο αλλά και τη διδασκαλία της τέχνης στην περίοδο της πανδημίας, θα γίνουν εισηγήσεις την Παρασκευή το απόγευμα.

Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ενημέρωση από το ΔΣ της Ένωσης για τις δράσεις που έγιναν για το διωγμό της Τέχνης κεντρικά, αλλά και από ομάδες εργασίας τόσο στην Αθήνα όσο και την περιφέρεια. Θα γίνει συζήτηση για τις παραπέρα αποκεντρωμένες κινήσεις μας.

Την Παρασκευή το πρωί, εφόσον εγκριθεί η άδεια θα γίνουν εισηγήσεις που δεν χρειάζονται εικόνα για προβολή. Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε με 20λεπτες παρουσιάσεις,  παρακαλείσθε να ενημερώσετε την Ένωσή μας μέχρι τις 10  Οκτωβρίου 2020, προκειμένου να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα.

Η έγκριση άδειας που περιμένουμε από το ΥΠΕΘ για την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου  2020, εφόσον γίνει αποδεκτή, το σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί ΠΕ08 της Κεντρικής, Δυτικής, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκη, Θεσσαλία,  καθώς επίσης η περιφέρεια Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. (Νομοί: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ροδόπης, Ξάνθης, Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας,  Φλώρινας, Γρεβενών Καστοριάς, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας, μαγνησίας, Τρικάλων, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ζακύνθου).

Ελπίζοντας να υπάρξει θετική απάντηση από Υπ. Παιδείας για την άδεια, θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα με νέα επιστολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.