Προετοιμάζοντας το ετήσιο πανελλαδικό Συνέδριο της Ένωσης στην ΑΣΚΤ, στις 8-11 Σεπτεμβρίου 2021

Η ετήσια αυτή ανακοίνωση έρχεται με καθυστέρηση, λόγω των συνθηκών. Πάντα με τη σχετική επιφύλαξη για τις εξελίξεις μέχρι το Σεπτέμβριο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου, ζητήσαμε από την ΑΣΚΤ τον αύλιο χώρο της έξω από τη βιβλιοθήκη, ο οποίος μας εξυπηρέτησε και στις συγκεντρώσεις μας το προηγούμενο έτος.

Η έγκριση άδειας από το Υπ. Παιδείας έχει δοθεί για τις ημέρες Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 (Επισυνάπτεται). Με δεδομένο ότι η αυλή της ΑΣΚΤ που θα γίνει το Συνέδριο τα πρωινά έχει ήλιο, οι συνεδριάσεις θα γίνονται απογευματινές ώρες μετά τις 6μμ μέχρι 10μμ και θα ξεκινήσουμε από Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 6μμ το απόγευμα.

Αυτό τον Σεπτέμβρη θα γίνει προσπάθεια να γίνουν ορισμένα ολιγομελή εργαστήρια, σε πρωινές ώρες, εφ όσον εγκριθεί η άδεια από ΑΣΚΤ, για τις αίθουσες Διδακτικής Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Χαρακτικής, πάντοτε με τιε απαραίτητες προφυλάξεις (μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις).

Στις Ολομέλειες στον εξωτερικό χώρο θα προηγούνται εισηγήσεις που δεν χρειάζονται εικόνα και θα ακολουθούν οι παρουσιάσεις εργασιών με εικόνα  βραδινές ώρες, προς όφελος των προβολών.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο του Συνεδρίου, θα κινηθεί γύρω από τις εκπαιδευτικές εξελίξεις την τελευταία περίοδο της πανδημίας αλλά και της κατάργησης της τέχνης από το Λύκειο, τη θέση των εκπαιδευτικών τέχνης σε σχέση με τις αλλαγές του ωρολογίου προγράμματος του Λυκείου, επίσης οι τρόποι αντιμετώπισης και διεκδικήσεων αναφορικά με τα εκπαιδευτικά και εργασιακά προβλήματα που προκύπτουν.

Γι’ αυτό ζητούμε κατ’ αρχήν τη συμμετοχή των μελών της Ένωσης, τόσο των νέων όσο και των παλαιότερων συναδέλφων, για παρουσιάσεις 10λεπτων εργασιών. Προτείνουμε τις παρακάτω θεματικές ενότητες.

  1. Παιδαγωγική των εικαστικών στην περίοδο της πανδημίας
  2. Μέθοδοι εφαρμογής των εικαστικών.
  3. και ό,τι άλλο θεωρείτε ότι έχει ενδιαφέρον.

Παρακαλούμε να μας δηλώσετε τη συμμετοχή για εισήγηση μέχρι 10 Αυγούστου 2021

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ

Α. Το περιοδικό Εικαστική Παιδεία θα κυκλοφορήσει κανονικά, με τις σχετικές εισηγήσεις και ενημέρωση των τελευταίων εξελίξεων που αφορούν την εικαστική εκπαίδευση.

Επίσης στις σελίδες που αφορούν τις «Σκέψεις εικαστικών» γίνεται αφιέρωμα στον Ευγένιο Ντελακρουά. Θελήσαμε να αποτίσουμε κι εμείς  φόρο τιμής στον αγώνα με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, επιλέγοντας να παρουσιάσουμε σε αυτό το τεύχος της Εικαστικής Παιδείας έναν από τους κυριότερους εκπροσώπους του Φιλελληνικού κινήματος στην Ευρώπη, κύριο εκφραστή του Ρομαντισμού, που με τα έργα του συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό φιλότεχνο κοινό και βοήθησε να στραφεί η κοινή γνώμη των ευρωπαίων αστών υπέρ της Ελληνικής Επανάστασης.

Β. Επίσης επανεκδόθηκαν και κυκλοφορούν από τη σειρά των εκδόσεων της Ένωσης

     «ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ», τα δύο πρώτα βιβλία:

  1. ΤΖΙΝΟ ΣΕΒΕΡΙΝΙ: Από τον κυβισμό στον κλασικισμό
  2. ΠΩΛ ΣΙΝΙΑΚ: Από τον Ευγένιο Ντελακρουά στον νεοεμπρεσιονισμό.

Τα δύο αυτά βιβλία θα διανεμηθούν στις ημέρες του Συνεδρίου έναντι 10€ για την ενίσχυση της Ένωσης.  Για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, θα δίνεται ΔΩΡΕΑΝ

Δείτε εδώ περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.